HVA ER MARKEDSSTRATEGIEN PUSH & PULL?

  Av: Sondre Sandvik - 16. desember 2019

  HVA ER MARKEDSSTRATEGIEN PUSH & PULL?

  Push & pull er en markedsstrategi hvor man fokuserer på å dytte ut et budskap til målgruppen, og deretter forsøker å dra de til seg igjen når de skal foreta et kjøp eller en handling.


  Enkelt forklart handler «Push & Pull» om tre steg:

  1. Vi starter med å finne primær- og sekundærmålgruppe for budskapet. Hvem skal vi snakke til? På den måten kan vi starte å fokusere på hvem vi vil snakke til. Dette har vi solide analyseverktøy til. Her er nøkkelen å kun skape oppmerksomhet. Tydelig budskap som er lett å dekode og som er relevant for målgruppene. Dette vil kvalitetssikret trafikk til dine plattformer.

  2.  I neste fase analyserer du trafikken som kommer inn til landingssiden, hjemmesiden, Facebook-siden og andre plattformer. Analysen vil enten avkrefte eller bekrefte målgruppen din. Her kan du utforme ditt salgsutløsende budskap – fordi du nå snakker til de som du vet allerede har vist interesse for din bedrift, dine produkter og tjenester.

  3. I siste fase ser du på hvordan budskapet/budskapene mottas av publikumet. Det er essensielt at du optimaliserer og allokerer budsjettet underveis til de kanalene som fungerer best.

   Du har nå dyttet ditt budskap ut – fått respons og dratt kunden tilbake med hjelp av retargeting og målgruppestyring. Du har etablert en relasjon. Dette er essensen i «Push & Pull».


   Budskapet går til en passiv mottaker

   I Push-delen er det avsender av budskapet som gjør en aktiv jobb for å påvirke mottakeren ved å gjøre de oppmerksomme på et produkt eller tjeneste. Dette gjør man gjennom tradisjonelle kanaler som tv, radio, magasiner, aviser osv, men også gjennom sosiale medier. Mottakeren sitter da passivt og tar imot budskapet i form av en bannerannonse, tv-reklame eller et sponset innlegg på Facebook. Hensikten er at mottakeren skal legge merke til budskapet og deretter oppsøke produktet.


   Kunden tar en aktiv rolle

   I Pull-delen er det kunden selv som gjør en aktiv rolle for å oppsøke avsenderen. En av de viktigste pull-kanalene er Google. Alle gjør aktive googlesøk. Nettsiden er også en viktig pull-kanal, og for enhver markedsfører på nett vil innhold, brukervennlighet og enkel navigering være avgjørende for å tilrettelegge for salg gjennom egne kanaler, i tillegg til retargeting og remarketing .


  Her er en oversikt over de viktigste kanalene og tiltakene innenfor push&pull-strategien. 

   

  DIGITALE PUSH-KANALER

  DIGITALE PULL-KANALER

  Facebook-annonsering mot målgrupper

  Retargeting

  Bannerannonsering

  Facebook mot egne følgere

  Native annonsering

  Epost/kundeklubb

   

  Søkeordannonsering i Google

     

  DIGITALE PUSH-TILTAK

  DIGITALE PULL-TILTAK

  Annonsering mot nye kunder

  Salgsutløsende budskap

  Påmelding til nyhetsbrev/ reklamere for nyhetsbrevet sitt

  Fortelle hvorfor man trenger produktet i egne og fortjente kanaler

  Merkevarebyggende budskap

   

  Konverteringsskjemaer på websiden

  Sponsing av arrangementer og idrettslag

  Være tilgjengelig i kart og kontaktinfo i Google my business

  Konkurranser på Facebook

  Annsonsering på Facebook mot eksisterende følgere (sponsing av innlegg)

  Oppfordre til engasjement i sosiale medier

  Epostmarkedsføring og nyhetsbrev

   


  Ved å ta i bruk Push & Pull-strategien snakker du til de som allerede har vist interesse, og sjansen for å etablere en relasjon med nye og eksisterende kunder langt større.

  gratis sjekkliste-tilpasse-dagens-kjopsatferd

  Sondre Sandvik
  Sondre Sandvik

  Sondre er vår Head of Performance med ansvar for oppsett og optimalisering av annonsering i eksterne kanaler. Han brenner for å oppnå gode resultater på vegne at sine kunder. Sondre har en bachelorgrad i medievitenskap med fordypning i visuellemedier fra NTNU. Han har også en fagutdanning innen fotografi ved Norges Kreative Fagskole. Når Sondre ikke er på jobb tilbringer han tiden sammen med hunden sin Mynte. Sondre beskrives best som effektiv, analytisk og nerd.